Matschema

En påminnelse till mig själv när jag ska börja med lchf!

Dag 1:

Frukost: Äggröra, bacon

Lunch: Halv grillad kyckling, featoströra (fetaost, gräddfil, philadelfia, salt, peppar), kokt broccoli med smör och salt

Middag: Lamkotletter, blomkålpuré med parmesan (koka blomkål i buljong, mosa och rör i smör och grädde, salt, peppar och parmesanost)

Dag 2:

Frukost: Tonfiskröra med lök, ägg, majonäs, creme fraiche , avokado

1 burk tonfisk
2 msk fet creme fraiche
1 msk fet majonnäs

Lunch: Stekt lövbiff, äggula, pepparot, keso, avokado

Middag: Grilladde laxkotletter alt hel lax, brysselkål, sås:

Riv skalet på en lime, blanda ner creme fraiche och pressa sen ner limen i såsen

Dag 3:

Frukost: Kokta ägg (löskokta) (2 st fincrisp med smör om man behöver)

Lunch: Sallad med baconkuber, ost och grillad kyckling, dressing: majonäs, senap, gräddfil

Middag: Oxfilé med bearnaisesås och sallad

Dag 4:

Frukost: Omelett med mycket ost, och skinka

Lunch: Gravad lax, kokt broccoli och röra:

gräddfil, chevre, kryddor

Middag: Fläskarré med

Zucchini- och auberginegratäng

Ingredienser
3 st zucchini eller squash
2 st aubergine
4 msk olivolja
3 dl tomatsås
2 dl riven ost
salt och peppar
50 g smör

Gör så här
1. Sätt ugnen på 200°. Skiva auberginen i cm-tjocka skivor. Skiva även zucchinin i cm-tjocka skivor, ringla olivolja över.
2. Hetta upp en teflonpanna och stek zucchiniskivorna, lägg åt sidan. Stek även aubergineskivorna, salta och peppra.
3. Varva i en ugnsfast form zucchini, tomatsås, ost, aubergine, tomatsås, riven ost o s v. Avsluta med riven ost på toppen. Lägg smöret i klickar överst och sätt i ugnen i 20 minuter.

 

Dag 5:

Frukost: Grekisk yogurt, hallon, blåbär, solrosfrön, pumpafrön, linfrön

Lunch: Räkröra med pepparrot i avocado
2 avocado
Vira in avocadorna i tidningspapper och låt ligga en dag eller två om du köpt riktigt hårda. Så blir de snabbt mjuka.
2 hårdkokta ägg
250 g skalade räkor
1 dl crème fraiche
½ dl majonäs
1 msk riven pepparrot
1/2 dl hackad gräslök
1 krm svartpeppar

Hacka ägg och räkor, spara några räkor för dekoration, blanda med majonäs och creme fraiche. Rör i pepparrot och gräslök. Smaka av med svartpeppar.

 

Middag: Skaldjur, skagen, avokado, aioli:

4 dl gräddfil, 4 msk majonäs, 4 vitlöksklyftor, 2 msk torkad persilja, 1 msk torkad basilika, 1 tsk salt. Pressa vitlöken, blanda alla ingredienser.

Dag 6:

Frukost: Grekisk yogurt, hallon och/eller blåbär, solrosfrön, pumpafrön, linfrön

Lunch: Omelette med ost, skinka, champinjoner

Middag: Fiskgratäng:

Torsk, broccoli, squash, soltorkade tomater, matlagningsgrädde, parmesan och riven mozarella.

Dag 7:

Frukost: Avokadomos

1 väl mogen avokado
 2dl turkisk yoghurt
 4-5 valnötter

Lunch: Cesarsallad med kyckling, bacon, mycket parmesan

Dressing:

· 1 ägg

· 1 msk vitvinsvinäger

· 1 dl olivolja

· 1 krm salt

· eller 1 dl majonäs eller grekisk yoghurt

· 3 sardeller (valfritt)

· 1 tsk dijonsenap

· 0,5 klyfta vitlök

· 4 msk finriven parmesan

· Salt, vitpeppar och lite citronsaft

Middag: Oxfilé med bearnaisesås och sallad

Mellanmål:

Makrill i tomatsås, Babybel, Torkat kött

Fest:

Nötter, ölkorv, jordgubbar, grönsaksdipp.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0